תצוגת קונכיות וצדפים
בסיום הגלרייה של הים האדום תוכלו להתרשם מאוסף הקונכיות המרשים שקיבלנו בתרומתו של ראובן פראגר "בגד עברי". האוסף נאסף בצפון אמריקה מאוספים של אוניברסיטאות ומכוני מחקר ונתרם לאקווריום ישראל על מנת שיוכל להיות מוצג לקהל הרחב וכן לשמש לפעילויות החינוך וההדרכה.
האוסף מכיל כ-1000 קונכיות וצדפות בגדלים וצבעים שונים המדגימים את העושר הרב של מיני החלזונות והרכיכות הימיים היוצרים לעצמם בית המגן עליהם מפני טורפים. הוא כולל קונכיות בגודל של מילימטרים בודדים ועד קונכיות בגודל של כ-60 ס"מ.
לקונכיות וצדפות חשיבות אנושית והם שימשו לאורך ההיסטוריה כאמצעי תשלום, כקישוט של תכשיטים וחפצי נוי.
מיני חלזונות בעלי קונכייה החיים או חיו באזורנו שימשו להפקה של צבעים:
"דַּבֵּר אֶל בְּנֵי יִשְׂרָאֵל וְאָמַרְתָּ אֲלֵהֶם וְעָשׂו לָהֶם צִיצִת עַל כַּנְפֵי בִגְדֵיהֶם לְדרֹתָֹם וְנָתְנו עַל צִיצִת הַכָּנָף פְּתִיל תְּכֵלֶת"
ספר במדבר, פרק ט"ו, פסוק ל"ח
"עַמּודָּיו עָשָׂה כֶסֶף רְפִידָתוֹ זָהָב מֶרְכָּבוֹ אַרְגָּמָן תּוֹכוֹ רָצוףּ אַהֲבָה מִבְּנוֹת יְרושָּׁלִָם."
שיר השירים פרק ג' פסוק י
החילזון ארגמון קהה קוצים ( Hexaplex trunculus) שימש ככל הנראה להפקת צבע התכלת המוזכר במקרא. הארגמון קהה הקוצים הוא חלזון טורף ימי הניזון מבשר של בעלי חיים ימיים שונים. הוא נפוץ מאוד באזורי נמל ומעגנים לכל אורך חופי הים התיכון, הים השחור והאוקיינוס האטלנטי. צבע התכלת מופק מחומר הנקרא מורקסין שמשמש לשיתוק הטרף. צבע הארגמן הופק מהחלזונות ארגמונית אדומת-הפה Thais haemastoma) וארגמון חד-קוצים (Murex brandaris ) ישנן עדויות ארכאולוגיות, כגון שברי קונכיות, להפקת ארגמן ביישובים שלחופי ישראל כגון תל שקמונה, דור, עכו, תל כיסאן ותל מור.